Top 10 Best Bengkung Shapewear Malaysia 2019

KELEBIHAN BENGKUNG PREMIUM

 

Premium corset memang dikenali sebagai satu-satunya korset yang mempunyai ciri Far Infrared Ray (F.I.R). FIR ini akan meningkatkan pengaliran darah dalam badan seterusnya menyihatkan sel-sel badan yang membuatkan luka pembedahan sembuh lebih cepat. Rahim pun lebih cepat sembuh dan kecut. Stretchmark pada kulit pun boleh hilang dengan pemakaian konsisten.

 

7 TETULANG TEKNOLOGI TINGGI

Corset ini juga dah diiktiraf oleh pakar tulang belakang untuk membantu mengurangkan masalah tulang belakang. Jadi bagi mereka yang diberi suntikan epidural, tetulang ni akan menyokong tulang belakang dan mengurangkan kesakitan yang dialami. Selain itu ia juga menjadi rawatan alternatif untuk slip disc dan sakit pinggang.

 

MERAMPINGKAN PINGGANG

Pemakaian bengkung juga mengagihkan lemak terkumpul dari bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung menghasilkan bentuk badan yang ideal.

 

 

SELAMAT & BANYAK MANFAAT KESIHATAN

Selalunya ibu menyusu mesti akan elak dari mengambil ubat sebab tak nak effect pada bayi, jadi bengkung ni memang selamat. Pada masa yang sama boleh mengeluarkan angin dalam badan, menghangatkan badan, memperanyakkan susu ibu, mengurangkan berat badan dengan cepat dan melancarkan pencernaan.

 

BILA BOLEH MULA PAKAI BENGKUNG??

 

Bagi yang bersalin melalui pembedahan Czer, bengkung boleh dipakai selepas luka jahitan dibahagian perut kering. Biasanya selepas 2 minggu bergantung pada orang. Dalam jangka masa tu,

Kalau bersalin normal, tak ada masalah kalau nak pakai sebaik sahaja lepas bersalin. Long girdle pula boleh pakai lepas luka jahitan dah kering.

 

ADAKAH SESUAI LELAKI UNTUK MEMAKAI BENGKUNG?

 

Bengkung ini juga sesuai jika dipakai oleh kaum lelaki bagi mengempiskan perut dan membuang lemak.

 

 

 

Memang BEST kalau dapat berpantang dengan bengkung premium ni..mudah sangat. Tak perlu tahan sakit sampai bertahun-tahun. Penggunaan pula tak terhad semasa pantang sahaja.